Bitcoin

Bitcoin og ulemper

Det finnes fordeler og ulemper med alle typer investeringer, produkter og annet som kommer og går i denne delen av verden. Er du en type som trenger å komme deg ut og gjøre nå så kan det være fint å sette seg inn i fordeler og ulemper med det man gjør. Er du interessert i å kjøpe Bitcoin, investere eller annet så kan det være smart av deg og lese litt mer om hvordan dette fungerer og hvilken nedside som faktisk eksisterer. Det er ofte nedsider som man ikke tenker helt om, men som kommer og tar enn deretter.

Juridisk

Det finnes situasjoner med Bitcoin som angår reguleringer. Disse reguleringene er forskjellig fra land til land. Noen land har sagt nei til handel, kjøp og salg av kryptovaluta fordi de mener at dette er en veldig dårlig måte å bidra til verdensøkonomien på. Det er derfor viktig at du først av alt finner ut hva som er status for denne type investering i det landet hvor du er og befinner deg. Når du er på jakt etter en investering, så er det greit og først vite om den i det hele tatt er lovlig.

Anerkjennelse

Hvem som anerkjenner Bitcoin som en lovlig valuta er en ting og nevnt i delen om juridiske spørsmål. Det neste er om valutaen i det hele tatt er anerkjent blant de du avhenger skal bruke den. Vi snakker her om vanlige folk, butikker og andre som bruker valuta. Har du en valuta er det viktig at den kan brukes. Det er mange som fortsatt ikke anerkjenner Bitcoin slik at det på denne måten er veldig vanskelig å bruke kun Bitcoin til alt det du gjør. Det vil nok gjøre det ganske umulig på kort og medium sikt.

Nøkkel

Alle som har eller eier Bitcoin har den i en lommebok. Når du har en bitcoin lommebok så har du to adressen. Den ene er den du oppgir når du skal få eller sende penger. Den andre er hemmelig og kun for deg. Du kan godt se på denne adressen som en nøkkel for å få tilgang til dine Bitcoin. Har du mistet denne nøkkelen har du et kjempestort problem og du vil ikke kunne få tak i dine Bitcoin igjen. Da er de tapt for alltid. Det er til nå ca. 4 millioner Bitcoin som er tapt hvor folk ikke vet hvordan de skal få tak i dem.

Prisendringer

Bitcoin er kjent for å være veldig volatil. Det betyr at prisen på Bitcoin går veldig opp og den går veldig ned. Det gir grobunn for spekulasjoner men er ikke så veldig bra når det kommer til daglig bruk av valutaen eller bare tenk på om du fikk din lønn i Bitcoin. Du kan fort ha 30% mindre i lønn to dager senere. Det går jo ikke og gjør det vanskelig å bruke valutaen som valuta.