Filmproduksjon

Film

Film er en av de mest spennende medium som finnes i verden i dag. Liker du film er det viktig at du forstår hva film er. Film går ut på at du som skaper av filmen deler eller forteller en historie til et publikum. Når du ser film er det derfor viktig at du forstår og setter deg inn i hva skaperen prøver å forklare deg. Det finnes mye som er spennende med film og mange tenker på hvor mye penger de som er i filmer tjener. Du tar ikke feil når du tenker at noen personer i film tjener veldig mye penger fordi de er flinke i sitt yrke og de er også kjente slik at deres status i bransjen hjelper filmen med å bli solgt.

Når vi snakker om film er det viktig å huske på at det finnes forskjellig type filmer. Du har filmer hvor det er viktig å selge filmen best mulig og tjene veldig mye penger. Disse filmene er ofte sett på som populærfilmer. Du ønsker å nå et ganske bredt publikum. Når du lager en film som en dokumentar er det ganske annerledes. Du lager da filmen for å gi informasjon om noe som har skjedd. I en slik situasjon er du kanskje mer interessert i å spre budskapet enn å tjene masse penger. Til slutt er det også filmer som ses på som mer avantgarde eller som mer kunstneriske. Disse filmene vet man at ikke kommer til å tjene så mye penger fordi det appellerer til et mye smalere publikum enn det du trenger for å dra inn pengene.

Lage film

Er du interessert i å formidle en historie eller en fortelling gjennom mediet film kan du lage din egen film. Det krever ganske mye å lage en film. Du må være veldig detaljert og skrive ned alt det du ønsker å oppnå. Når du vet hva fortellingen er må du deretter dele denne fortellingen inn i hver eneste scene slik at du ser for deg hva du vil si gjennom hele filmen. På denne måten vil du fint sette deg inn i alle aspekter av fortellingen og gjennom denne kan du begynne å planlegge hva du trenger og hvor lang tid det vil ta og lage filmen.

Budsjettere film

Det koster mye penger å lage film. Prosjektstyring er derfor veldig viktig. Når du har oversikten over hvor lang tid det vil ta og hvor mye penger det kommer til å koste kan det være greit å sette seg ned og finne ut om du har pengene selv, om du må låne eller om du får dem fra en investor. Låner du penger bør du bruke en lånekalkulator for å få best mulig oversikt over lånets kostnad. Lån er en ganske fin måte å finansiere en film på. Pass bare på at du tjener nok penger på filmen til å i hvert fall betale tilbake lånet.